top of page

Egenkjærlighet

Hvordan kan du gi deg selv en så god Jul som mulig?

Med egenkjærlighet.


En tilstand der du har det bra med deg selv.

Hvordan du har det påvirker selvbildet ditt, hvordan du samhandler med andre og hvordan du møter problemer. Det er helt grunnleggende for at du skal ha det bra og trives.


Så, uten å være narsissistisk

– hvordan kan du komme i kontakt med deg selv, ditt velvære og din lykke?


Hva er egentlig egenkjærlighet?

Det handler ikke bare om å føle seg bra, eller oppleve øyeblikks tilfredsstillelse - eller å være sammen med de du er glad i.


Egenkjærlighet er en tilstand av selv-verdsettelse. En tilstand som vokser ut fra handlinger som støtter vår fysiske og mentale helse og stimulerer vår åndelige vekst. Den er dynamisk. Det vokser gjennom handlinger som gjør oss modne. Vi begynner å akseptere våre svakheter og styrker bedre, og kjenner mindre behov for å forklare våre mangler.


Vi er alle mennesker som kjemper for å finne personlig mening.


Så hvordan kan du øke din egenkjærlighet?


Være våken og oppmerksom

Vit hva du tenker, føler og ønsker - og kjenn hvordan bruker du det i praksis.


Handle etter dine behov, ikke dine ønsker

Å elske betyr ikke at du må oppfylle andre folks ønsker, men heller gi de det de trenger.

Å elske seg selv fungerer på samme måte. Å fokusere på hva du trenger vil holde deg borte fra automatiske mønstre som kan være mindre sunne. Disse mønstrene var kanskje hensiktsmessige en gang, men senere kan de oppleves problematiske, eller holde oss fast til fortiden.


God personlig omsorg

Ta vare på dine grunnleggende nødvendigheter gjennom sunn næring, mosjon, gode sovevaner og sunne intime og sosiale relasjoner.


Kjenn dine grenser

Finn styrke til å etablere grenser, og si nei til noe du ikke ønsker eller trenger (fysisk, følelsesmessig eller åndelig).


Beskytt deg selv

Skjerm deg fra situasjoner, mennesker eller omgivelser som «stjeler» eller «forgifter» energi.


Tilgi deg selv

Vi kan være veldig harde mot oss selv. Å være ansvarlig for sine handlinger betyr ikke at vi må straffe oss selv - vi kan lære av våre feil, akseptere, tilgi oss selv – og gå videre.


Lev med hensikt

Livet i seg selv har sjelden mening. Når du greier å finne en hensikt eller noe som gir mening vil det være lettere å akseptere og elske deg selv mer. Vi får større egenkjærlighet når vi ser oss selv oppnå det vi ønsker å gjøre. Hva er dine hensikter? Hva gjør livet ditt meningsfullt og sunt? Ta beslutninger som støtter denne intensjonen – dette vil tillate deg å føle deg bra om og med deg selv.


Egenkjærlighet er som oksygenmasken på flyet;

Du må elske deg selv før du kan tilby kjærlighet til andre.


Dersom noe av dette gir mening for deg, hvordan kan du ta med deg noe av det inn i din Julefeiring og det nye året?


Jeg ønsker deg en God Jul – slik du ønsker og trenger den.Noe som gir meg mening og hensikt er gode naturopplevelser. Her fra morgentur med She-Ra i går mens solen sto opp <3


Alt godt

/Nanette

127 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page